Modifying Script

Web page creation, programs, scripts, PHP, SQL?

Moderator: Moderators

Postby darenwilko » Sun Aug 01, 2004 11:51 pm

Hey i was wondering if anyone knows how i could modify this script to make it possible to upload more than one image at a time

any help appreciated :)

Code: Select all
<?
$idir = "images/";   // Path To Images Directory
$tdir = "images/thumbs/";   // Path To Thumbnails Directory
$twidth = "125";   // Maximum Width For Thumbnail Images
$theight = "100";   // Maximum Height For Thumbnail Images

if (!isset($_GET['subpage'])) {   // Image Upload Form Below   ?>
  <form method="post" action="addphoto.php?subpage=upload" enctype="multipart/form-data">
   File:<br />
  <input type="file" name="imagefile" class="form">
  <br /><br />
  <input name="submit" type="submit" value="Sumbit" class="form">  <input type="reset" value="Clear" class="form">
  </form>
<? } else  if (isset($_GET['subpage']) && $_GET['subpage'] == 'upload') {   // Uploading/Resizing Script
  $url = $_FILES['imagefile']['name'];   // Set $url To Equal The Filename For Later Use
  if ($_FILES['imagefile']['type'] == "image/jpg" || $_FILES['imagefile']['type'] == "image/jpeg" || $_FILES['imagefile']['type'] == "image/pjpeg") {
    $file_ext = strrchr($_FILES['imagefile']['name'], '.');   // Get The File Extention In The Format Of , For Instance, .jpg, .gif or .php
    $copy = copy($_FILES['imagefile']['tmp_name'], "$idir" . $_FILES['imagefile']['name']);   // Move Image From Temporary Location To Permanent Location
    if ($copy) {   // If The Script Was Able To Copy The Image To It's Permanent Location
      print 'Image uploaded successfully.<br />';   // Was Able To Successfully Upload Image
      $simg = imagecreatefromjpeg("$idir" . $url);   // Make A New Temporary Image To Create The Thumbanil From
      $currwidth = imagesx($simg);   // Current Image Width
      $currheight = imagesy($simg);   // Current Image Height
      if ($currheight > $currwidth) {   // If Height Is Greater Than Width
         $zoom = $twidth / $currheight;   // Length Ratio For Width
         $newheight = $theight;   // Height Is Equal To Max Height
         $newwidth = $currwidth * $zoom;   // Creates The New Width
      } else {    // Otherwise, Assume Width Is Greater Than Height (Will Produce Same Result If Width Is Equal To Height)
        $zoom = $twidth / $currwidth;   // Length Ratio For Height
        $newwidth = $twidth;   // Width Is Equal To Max Width
        $newheight = $currheight * $zoom;   // Creates The New Height
      }
      $dimg = imagecreate($newwidth, $newheight);   // Make New Image For Thumbnail
      imagetruecolortopalette($simg, false, 256);   // Create New Color Pallete
      $palsize = ImageColorsTotal($simg);
      for ($i = 0; $i < $palsize; $i++) {   // Counting Colors In The Image
       $colors = ImageColorsForIndex($simg, $i);   // Number Of Colors Used
       ImageColorAllocate($dimg, $colors['red'], $colors['green'], $colors['blue']);   // Tell The Server What Colors This Image Will Use
      }
      imagecopyresized($dimg, $simg, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $currwidth, $currheight);   // Copy Resized Image To The New Image (So We Can Save It)
      imagejpeg($dimg, "$tdir" . $url);   // Saving The Image
      imagedestroy($simg);   // Destroying The Temporary Image
      imagedestroy($dimg);   // Destroying The Other Temporary Image
      print 'Image thumbnail created successfully.';   // Resize successful
    } else {
      print '<font color="#FF0000">ERROR: Unable to upload image.</font>';   // Error Message If Upload Failed
    }
  } else {
    print '<font color="#FF0000">ERROR: Wrong filetype (has to be a .jpg or .jpeg. Yours is ';   // Error Message If Filetype Is Wrong
    print $file_ext;   // Show The Invalid File's Extention
    print '.</font>';
  }
} ?>


thanks :)
darenwilko
 

Postby naveed » Mon Aug 02, 2004 12:11 pm

just add another file box in the code
<input type="file" name="imagefile1" class="form">
<input type="file" name="imagefile2" class="form">

and in PHP side perform the same things for every image

the only thing you have to worry about is , if the image file is loaded

so you must have somehing like this

if (isset($_GET['imagefile1']))
{}
if(isset($_GET['imagefile2']))
{}
naveed
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Sat Jul 31, 2004 4:17 pm

Postby darenwilko » Wed Aug 11, 2004 10:08 am

ok... lol

i have got the html bit... add the new file boxes

but... i dont quite get the php bit (in not so good in php still learning)

how would i change the php side to do the same things for every image...

could someone please underline the bits that would need to be changed?
darenwilko
 


Return to Web development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron